Šťavnaté a aromatické vařené vepřové maso: jak chutně upéct vepřové maso v troubě

Dobře vařené vařené vepřové maso bude skutečnou ozdobou každého stolu.

Recept na lahodné vařené vepřové maso v troubě / foto depositphotos.com

Buzhenina je velký kus vepřového masa pečeného v troubě, potřený různými aromatickými bylinkami a kořením. Dobře vařené vařené vepřové maso se stane skutečnou ozdobou každého stolu.

Pečené vepřové maso ve fólii

  • Vepřová šunka – 1 kg
  • Česnek – 10 stroužků
  • Hořčice – 3 lžičky.
  • Suchý rozmarýn – 1 lžička.
  • Paprika – 0,5 lžičky.
  • Suché koření – 0,5 lžičky.
  • Mletý černý pepř – 0,5 lžičky.
  • Sůl – 1 lžička.

Smíchejte koření a sůl. Vše promíchejte.

Vepřové maso omyjte, osušte papírovými utěrkami a položte na talíř.

Přečtěte si takéJak chutně vařit vepřová játra – nejlepší receptyUdělejte do masa hluboké vpichy a vložte do nich stroužky česneku. Maso ze všech stran důkladně potřeme směsí soli a koření. Maso potřeme nahoře hořčicí.

Přesuňte šunku do hluboké mísy. Zakryjte potravinářskou fólií, aby se méně dostala do kontaktu s marinádou. Maso dejte do lednice na 5-8 hodin marinovat.

Vyjměte šunku z lednice, dobře zabalte do fólie a položte na plech. Nechte stát 1 hodinu při pokojové teplotě.

Maso vložíme do studené trouby. Troubu předehřejte na 180°C. Maso pečeme 1,5 hodiny.

Když je vepřové maso hotové, nechte v troubě další 2 hodiny. Poté maso vyjměte z trouby, rozbalte alobal a slijte tekutinu. Uvařené vepřové maso přendáme na talíř, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme na 4–6 hodin do lednice.

Pečené vepřové maso v pečícím rukávu

  • Vepřové maso (jeden kus) – 700-800 g.
  • Sůl – 2-3 lžičky.
  • Černý pepř – podle chuti
  • Koření – podle chuti
  • Česnek – 2-3 stroužky
  • Voda – 1l
  • Bobkový list – 2 ks.

Přiveďte vodu k varu, osolte, opepřete, přidejte bobkový list a koření podle chuti. Rozruch.

Jak vařit vařené vepřové maso v troubě / foto depositphotos.comJak vařit vařené vepřové maso v troubě / foto depositphotos.com

Vodu zcela ochlaďte a vložte do ní maso. Voda by měla maso zcela pokrýt. Zakryjte fólií a dejte do lednice alespoň na 3 hodiny, až přes noc.

Maso vyjmeme, osušíme, lehce osolíme, opepříme a potřeme kořením. Udělejte řezy a vložte oloupaný a nasekaný česnek.

Troubu předehřejte na 190°C. Maso vložíme do pečícího rukávu a navrch položíme bobkový list z marinády. Uzavřete pouzdro speciálními páskami.

Pečeme asi 1 hodinu v předehřáté troubě. Po hodině můžete odříznout horní část rukávu, aby vařené vepřové maso zhnědlo.

Pečené vepřové maso s banány a ananasem

  • Vepřová krkovice – 1,2 kg
  • Konzervovaný ananas (kroužky) – 3-4 ks.
  • Banán – 1 ks.
  • Bílé polosuché víno – 50 ml
  • Sůl, černý pepř – podle chuti
  • Oregano – 1 lžička.

Vepřovou krkovičku opláchněte pod tekoucí vodou a položte na papírovou utěrku, aby se osušila.

Přečtěte si takéChutný pečený štikozubec: jak vařit lahodnou rybu v trouběUdělejte do masa 1 cm silné řezy, aniž byste řezali na dno. Dochutíme solí, pepřem a posypeme oreganem. Nechte 3 hodiny marinovat a zakryjte potravinářskou fólií.

Po nějaké době nakrájejte kolečka ananasu každý na 4 kusy a banány na plátky.

Maso položte na plát alobalu. Do každého zářezu vložte plátek banánu a kousek ananasu. Okraje alobalu přehneme a vršek masa polijeme vínem.

Maso zakryjte volným koncem alobalu a ze všech stran dobře zajistěte jako obálku.

Předehřejte troubu na 200 °C a vařené vepřové pečte 75 minut, poté otevřete alobal a maso osmahněte. Aby nevysychala, můžete navrch nalít ananasový sirup nebo víno. Když je maso hotové, slijte z něj všechnu šťávu.

Uvařené vepřové můžeme podávat ihned horké nebo opět zabalené ve fólii, nechat vychladnout a dát přes noc do lednice.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *