Ideální těsto na knedlíky a knedlíky: netrhá se a nelepí

Recept na ideální těsto na knedlíky a knedlíky pojmenoval .

Těsto na knedlíky / foto depositphotos.com

připravil recept na těsto na knedlíky a knedlíky, které se skvěle vyvaluje, nikdy se netrhá a nelepí na ruce. Práce s takovým těstem je opravdová radost. Těsto lze zmrazit v mrazáku a poté podle potřeby rozmrazit. Hodí se na jakékoli knedlíky a knedlíky a pokud připravujete sladký pokrm, můžete do těsta přidat trochu cukru.

Ideální těsto na knedlíky a knedlíky ve vroucí vodě

  • Mouka – 3 šálky.
  • Vroucí voda – 1 sklenice.
  • Vejce – 1 ks.
  • Rostlinný olej – 3 polévkové lžíce.
  • Sůl – 0,5 lžičky.

Na těsto je lepší použít balenou vodu a prémiovou mouku. Vajíčko předem vyndejte z lednice, aby mělo pokojovou teplotu.

Do mísy prosejeme mouku, zašleháme do ní vejce a promícháme. Nalijte rostlinný olej, promíchejte vidličkou. Do mouky opatrně nalijte vroucí vodu, těsto neustále míchejte. Těsto nejprve promíchejte vidličkou, a až trochu vychladne, prohněteme ho rukama. Těsto se může zpočátku zdát příliš řídké nebo husté, ale není potřeba přidávat mouku ani vodu.

Těsto uhněteme rukama, dokud nebude hladké. Těsto by se mělo přestat lepit na ruce a pak je hotové. Těsto přikryjte utěrkou a nechte 20 minut. Poté můžete s testem pracovat. Dá se vyválet velmi tenký a nebude se trhat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *