Červená rybí polévka: jak uvařit neuvěřitelnou aromatickou polévku

Jedná se o velmi chutný a uspokojující pokrm vyrobený z rybího vývaru.

Ukha je bohatá polévka z rybího vývaru, která je součástí ruské kuchyně. Toto jídlo je považováno za jednoduché a domácí, ale může být zvýšeno. Chcete-li to provést, místo obvyklé bílé ryby přidejte do polévky červené ryby – růžový losos, jeseter, losos, losos. Na tuto rybí polévku se vaří vývar na hlavě nebo ocasu, který se plní rybími šťávami a tuky. A do polévky samotné přidejte rybí filé a zeleninu podle chuti.

Červená rybí polévka

  • Voda – 3l.
  • Červená rybí hlava – 1 ks.
  • Červená ryba – 300 g.
  • Cibule – 2 ks.
  • Mrkev – 1 ks.
  • Bobkový list – 3 ks.
  • Kopr podle chuti.
  • Nové koření hrášek.
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti.

Rybí hlavu dejte do hrnce a zalijte studenou vodou. Přiveďte k varu a vařte 5 minut, sejměte pěnu. Do vývaru vložíme jednu oloupanou celou cibuli a případně rybí ocásek. Vývar vařte 30 minut na mírném ohni a sbírejte pěnu. Vytáhněte žárovku a ocas s hlavou. Můžete je vyhodit nebo oddělit zbývající maso.

Vývar přecedíme přes jemné sítko nebo dvojitou vrstvu gázy. Dejte na oheň a přiveďte k varu. Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme na velké kostky a přidáme do vývaru. Do polévky přidejte filé z červené ryby, hrášek z nového koření, bobkový list, černý pepř a sůl. Vařte 10 minut na mírném ohni. Přidejte nasekaný kopr a vařte další 2 minuty.

Po uvaření necháme rybí polévku 2 minuty odležet a podáváme.

Červená rybí polévka s proso a brambory

  • Voda – 2l.
  • Červená ryba – 350 g.
  • Jáhly – 100 g.
  • Brambory – 2 ks.
  • Mrkev – 1 ks.
  • Cibule – 1 ks.
  • Kuličky pepře – 3 ks.
  • Hrášek z nového koření – 4 ks.

Rybu omyjeme a očistíme, nakrájíme na velké steaky. Oloupejte cibuli. Do hrnce s vodou dejte rybí steaky, celou cibuli, nové koření a černý pepř a 1 lžičku. sůl. Přiveďte k varu a vařte 30 minut na mírném ohni, přičemž sbírejte pěnu. Rybu a cibuli vyjmeme a vývar přecedíme přes plátýnko.

Brambory nakrájejte na velké kousky a nastrouhejte mrkev. Jáhly roztřiďte a opláchněte. Vývar vrátíme na oheň a přivedeme k varu, přidáme jáhly, brambory a mrkev. Vařte 15 minut. Rybu vraťte do vývaru a v případě potřeby rybí polévku dosolte. Vařte další 3 minuty. Hotovou polévku necháme 10 minut odležet a podáváme.

Červená rybí polévka se smetanou recept/foto depositphotos.com

Rybí polévka s červenou rybou a smetanou

  • Rybí filé – 250 g.
  • Zbytky ryb (hlava, ocas, hřeben) – 150 g.
  • Cibule – 1 ks.
  • Mrkev – 1 ks.
  • Petržel – 4 snítky.
  • Krém 20% – 100 ml.
  • Máslo – 50 g.

Filety z červených ryb by měly být vykostěné a bez šupin. Vývar ze zbylé ryby vařte na mírném ohni 30 minut. Rybu vyjmeme a vývar přecedíme přes plátýnko. Vraťte se do tepla. Do vývaru přidejte nakrájené brambory a vařte 10 minut. Poté přidejte rybí filé a vařte dalších 10 minut.

Mrkev oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme nadrobno. Zeleninu orestujte na másle do měkka. Poté přidáme pár lžic rybího vývaru a na mírném ohni dusíme 10 minut. Do zeleniny nalijeme smetanu a dusíme další 3 minuty. Rybí polévku smícháme se smaženou zeleninou na smetaně. Polévku opepříme a osolíme, podle chuti opepříme. Vše společně vařte 5 minut. Při podávání zdobíme nasekanou petrželkou.

Mohlo by vás také zajímat:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *